Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали и глъхне на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали и глъхне на бензин

Здравейте колеги, сполетя ме много неприятен проблем.
    Преди 2 седмици, колата ми започна да забива предницата да придърпва и да забива оборотите под 900 като подам газ докато загрее до около 60 градуса. След загряване колата се оправяше и вървеше без проблеми, като в ниските ако подам рязко газ пак се усещаше като замисляне. Помислих, че е от застоял бензин и го изразходих, както и че алфите при първо палене сутрин придърпват малко.
    Заредих си пресен екто и след като покарам с него, като че ли се оправи.
    Днес седмица по- късно, карам по магистралата и реших да покарам малко на бензин, превключвам - колата прехвърля и подавам газ и започва да се дави и да забива предницата, преминавам на газ абсл.никакъв проблем.
    Спрях на пътя, разкачих дебитомера, няма промяна. Закачих дебитомера и разкачих ламбдата, никаква промяна. Закачих и ламбдата и пак много зле, колата едвам пали и след 5 секунди придърпване и кихане загасва. Запалих аварийно на газ и се прибрах, като на газ в ниски и високи е безпроблемна, има мощност и не гори повече от 9/100 смесен разход LPG.

Сега след няколко часа опитах и запалва за няколко секунди, киха киха придърпва и угасва.
    Утре ще и направя диагностика да проверя за грешки, имам и резервен работещ дебитомер с който работеше без проблеми и ще пиша отново.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Колега така както го описваш е същия проблем като на един познат с фиат.При него се оказа прескочил ремък.Ако друго не помогне провери и това
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Колега, това не е възможно, колата върви отлично на газ и пали на газ (аварийно със задържане на бутона).
      Ремъци и ролки съм сменил преди година и 15 000км

Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
      Колега така както го описваш е същия проблем като на един познат с фиат.При него се оказа прескочил ремък.Ако друго не помогне провери и това

Comment

и при него на газ колата работеше перфектно .Най-вероятно защотона гас работина различно предварение.Друг вариянт е бензинова помпа или регулатора на налягането

Comment

Оказа се че ламбда, дебитомер, датчици за температура си работят. Тези дни ще сменя и бензиновият филтър и остава вече помпата.
          Last edited by flipz; d.m.y г., 17:11.

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:18.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Това не знам как да проверя. Първо ще започна от по евтиното. Дори не иска да пали ... ако запали, само на обороти, покарах на газ и я мъчих на бензин. По равното подавам бензин, а тя умалява. Свалям предавка във високите по върви, докато не реши пак да заглъхне. По равното наема мн.мн бавно с леко подаване на газ.
              Инжекторите най накрая ще ги мисля и 4те да се запушат отведнъж .. колата и на обороти работи на 4 цилиндъра.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              А запушени инжектори?

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                Оказа се че ламбда, дебитомер, датчици за температура си работят. Тези дни ще сменя и бензиновият филтър и остава вече помпата.
                Премери налягането на помпата!

Comment

Не знам как колега в дом. условия. Ще сменя филтъра и ще ида в някой сервиз да я замерим.
                  Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                  Премери налягането на помпата!

Comment

Колега диагностика правихтели и ако да дава ли някакви грешки и какви са те

Comment

абе каква диагностика, очевидно помпата не може да качи налягане.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        абе каква диагностика, очевидно помпата не може да качи налягане.
                        И на мен така ми изглежда колега, но трябва да се замери налягането преди да тръгна да я сменям (помпа 250лв). Защото ако не е тя и още нещо ще трябва да сменя. Понеже съм с газово е много вероятно от застоял бензин.

Тази сутрин се замислих, че последното което правих след като беше запалила нормално на бензин е по магистралата да я карам на 3-та и 4-та на 5000-5500 об да я настъпвам по баира .. но не повече от ~5500
                        Както каза един колега да не е прехвърлила зъб, такива ли са симптомите тогава .. върви на газ, а на бензин заради центровката няма никой.

Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
                        Колега диагностика правихтели и ако да дава ли някакви грешки и какви са те
                        Колега няма никакви грешки, аз имам кабел и FES, Multiscan но няма грешки. Само където съм изключвал ламбдата и дебитомера, но като ги изтрих повече не излизат.

Сега след празниците ще я вкарам в сервиз .. и ще пиша вече.
                        Last edited by flipz; d.m.y г., 09:54.

Comment

не може да е от застоял бензин. има вероятност да са маркучите на помпата в кошницата. огледай ги. защо да купуваш нова помпа. вземи работеща употребявана за 30-тина лв и с едно реле да се прекъсне когато си на газ.
                          точка

Comment

Сега да успеем да я оправим пък, нека си върти през рейката .. уж охлажда и инжекторите.
                            Много лошо, че уцелих празниците, мога да я карам на газ, но ме е страх, че може да е превъртяла зъб и да стане по- сериозна работата
                            Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            не може да е от застоял бензин. има вероятност да са маркучите на помпата в кошницата. огледай ги. защо да купуваш нова помпа. вземи работеща употребявана за 30-тина лв и с едно реле да се прекъсне когато си на газ.

Comment

Колеги,при мен се оказа хлабав гофрираният маркуч при бензиновата помпа и губеше налягането.След притягане и проба с компресор на налягане 3 бара сега пали като часовник и не глъхне.
                              Алфа 145 1.6 София

Comment

Working...
                              X